In de zoektocht naar meer antwoorden over Calais kunnen we algauw het aantal opties dankzij de datum reduceren. Aangezien de inschrijving in het hospitaal in het mobilisatieboekje al op 21 oktober is gebeurd, zijn er op dat moment vijf mogelijkheden in de stad en nog eens drie in de regio. Er komt een kaart uit 1889 aan te pas om de plekken te vinden. De straten en namen van de oude binnenstad zijn na de eerste wereldoorlog veranderd. Zeppelins hebben Calais geregeld gebombardeerd in de het begin van de oorlog en over de loop van 14-18 is er serieuze schade opgelopen.

Een eerste verkenning van Calais levert al wat beelden op, maar nog geen concretere antwoorden: de zoektocht naar ‘Hôpital Complementaire (10 corps)’ blijft open.

Bassin O, Port de Plaisance

Fort Risban, Bassin du Paradis

Boite près du pensionat St. Pierre

Eglise Notre dame, Calais