Dit project zou er niet zijn gekomen zonder de steun van verschillende partners en organisaties. Ik dank hen van harte voor de steun en het geloof in dit project.

GoneWest en de Provincie West-Vlaanderen: na als regisseur mee te werken aan Lichtfront en Woordfront heb ik ook de kans en het vertrouwen gekregen om een eigen ei te kunnen leggen. Het project vindt zijn plaats binnen de bredere context van de herdenkingen van WO1 in de westhoek.

VOS – Vlaamse Vredesvereniging: Met steun van de Brugse afdeling en de nationale koepel heb ik een financiele steun gekregen om dit project waar te maken. VOS werd als oudstrijdersvereniging opgericht door Jozef Verduyn, de man achter Heldenhulde. Joe heeft die grafsteen ontworpen en VOS heeft die werking verder gezet. Vorig jaar werkte ik in opdracht van het ADVN nog mee aan een publicatie over de geschiedenis van de Heldenhulde zerken. De tentoonstelling met mijn werk is nog steeds beschikbaar. VOS heeft dus ook een historische band met dit project. Leuk detail: Elisa Goedemé, Joe’s vrouw, mijn overgrootmoeder, was een van de weinige vrouwelijke leden bij het prille begin van deze organisatie, die zich heden als sociaal-culturele vereniging blijft inzetten ‘Voor Vlaanderen en vrede’.

Museum aan de IJzer: De IJzertoren is de presentatie plek en partner van de tentoonstelling over dit project. Een logische plek aangezien Joe English in de crypte ligt begraven. Aangezien de eerste IJzerbedevaart werd gehouden naar het (eerste) graf van Joe is er geen plek die meer verweven is met zijn dood en nalatenschap dan deze.

Joe English, Kunstschilder: Het hele project zou al helemaal niet gelukt zijn zonder de belangeloze inzet van Piet De Baere en Co English, de mensen die dagelijks in het familiearchief snuisteren en een serieus netwerk opgebouwd hebben om het archief verder te ontsluiten.

OPROEP

Het project Mystisch Landschap rekende nog op steun van andere subsidiënten maar die is er niet gekomen. Ik mis nog zowat 30% van het geplande budget. Om toch aan de nodige fondsen te komen zoek ik nog extra steun. Dat kan op verschillende manieren:

– aankoop van een bestaand werk: op samvanoverschelde.be vindt u een selectie van mijn vorige en lopende projecten. Alle werken zijn te koop en kunnen naar wens afgewerkt worden.

– voorkoop van werken uit de tentoonstelling: alle foto’s die in de tentoonstelling komen en degene die u hier geleidelijk aan kunt ontdekken, kunnen ook aangekocht worden.

– Aandeel in de tentoonstelling: een growfunding-formule om de kosten van de prints voor de tentoonstelling te dragen. U vindt de verschillende formules op deze pdf

Een overzicht van de foto’s die al ter beschikking zijn